Kihagyás

Sáfrányos gnocchi

Gnocchi allo zafferano

2021. március 15.

Gnocchi allo zafferano

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 400 g gnocchi
  • 80 g ricotta vagy krémsajt
  • 80 g pancetta
  • 1 tasak sáfrány
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a gnocchi főzővizét. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat.

Kockázzuk fel a pancettát, és adjuk a forró olajhoz. Pirítsuk, amíg aranybarna színt nem kap. Közben tegyük fel főni a gnocchit.

Ha a szalonna megpirult, szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a ricottát. Öntsük rá egy keveset a gnocchi főzővizéből, és szórjuk bele a sáfrányt. Az egészet keverjük össze, és mérsékelt tűzön melegítsük meg.

A kész gnocchit szedjük a ricottás alapra, és keverjük össze. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a főzővízből.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk a tetejére a pirított szalonnát.

Hozzászólások