Sáfrányos gnocchi¶
Gnocchi allo zafferano¶
2021. március 15.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 400 g gnocchi
- 80 g ricotta vagy krémsajt
- 80 g pancetta
- 1 tasak sáfrány
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a gnocchi főzővizét. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat.
Kockázzuk fel a pancettát, és adjuk a forró olajhoz. Pirítsuk, amíg aranybarna színt nem kap. Közben tegyük fel főni a gnocchit.
Ha a szalonna megpirult, szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a ricottát. Öntsük rá egy keveset a gnocchi főzővizéből, és szórjuk bele a sáfrányt. Az egészet keverjük össze, és mérsékelt tűzön melegítsük meg.
A kész gnocchit szedjük a ricottás alapra, és keverjük össze. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a főzővízből.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk a tetejére a pirított szalonnát.