Gnocchi gorgonzolával és dióval¶
Gnocchi al gorgonzola e noci¶
2018. augusztus 25.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 800 g gnocchi
- 140 g gorgonzola
- 100 ml tej
- 50 g dióbél
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- petrezselyemlevél
- só
Elkészítése¶
A diót és a petrezselyemlevelet vágjuk apróra. A gorgonzolát kockázzuk fel.
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. A gnocchit enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni.
A dió egy részét tegyük félre a díszítéshez, a többit egy percig pirítsuk az olajban. Majd a tűzet mérsékeljük, és öntsük fel a tejjel. Adjuk hozzá a gorgonzolát is. Addig kevergessük, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, sózzuk.
Húzzuk le a tűzről a mártást, adjuk hozzá a gnocchit és forgassuk össze.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a maradék diót, illetve a felaprított petrezselymet.