Kihagyás

Gnocchi gorgonzolával és dióval

Gnocchi al gorgonzola e noci

2018. augusztus 25.

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 800 g gnocchi
  • 140 g gorgonzola
  • 100 ml tej
  • 50 g dióbél
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • petrezselyemlevél

Elkészítése

A diót és a petrezselyemlevelet vágjuk apróra. A gorgonzolát kockázzuk fel.

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. A gnocchit enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni.

A dió egy részét tegyük félre a díszítéshez, a többit egy percig pirítsuk az olajban. Majd a tűzet mérsékeljük, és öntsük fel a tejjel. Adjuk hozzá a gorgonzolát is. Addig kevergessük, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, sózzuk.

Húzzuk le a tűzről a mártást, adjuk hozzá a gnocchit és forgassuk össze.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a maradék diót, illetve a felaprított petrezselymet.

Hozzászólások