Spenótos fusilli tokaszalonnával¶
Fusilli con spinaci e guanciale¶
2018. január 29.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g fusilli tészta
- 250 g spenót
- 100 g guanciale
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a szalonnát és mossuk meg a spenótot.
A tészta főzővizét sózzuk meg, és tegyük fel főni a tésztát.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a szalonnát, és pirítsuk 4-5 percig. Közben vágjuk apróra a fokhagymát.
Adjuk a fokhagymát a szalonnához, és 1–2 perc pirítás után adjuk hozzá a spenótot is. Fedő alatt 4-5 percig főzzük. Időnként keverjük meg.
Ha a tészta megfőtt, adjuk a spenóthoz, öntsünk rá egy merőkanállal a tészta főzővizéből, és 2 percig együtt főzzük.