Kihagyás

Spenótos fusilli tokaszalonnával

Fusilli con spinaci e guanciale

2018. január 29.

Fusilli con spinaci e guanciale

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g fusilli tészta
  • 250 g spenót
  • 100 g guanciale
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a szalonnát és mossuk meg a spenótot.

A tészta főzővizét sózzuk meg, és tegyük fel főni a tésztát.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a szalonnát, és pirítsuk 4-5 percig. Közben vágjuk apróra a fokhagymát.

Adjuk a fokhagymát a szalonnához, és 1–2 perc pirítás után adjuk hozzá a spenótot is. Fedő alatt 4-5 percig főzzük. Időnként keverjük meg.

Ha a tészta megfőtt, adjuk a spenóthoz, öntsünk rá egy merőkanállal a tészta főzővizéből, és 2 percig együtt főzzük.

Hozzászólások