Kihagyás

Fusilli zsályás szárított paradicsom pesztóval

Fusilli con pesto di salvia e pomodori secchi

2020. január 26.

Fusilli con pesto di salvia e pomodori secchi

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g fusilli tészta
  • 40 g szárított paradicsom
  • 20 g dió, plusz a díszítéshez
  • 8-10 zsályalevél
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel főni a tésztát.

Közben vágjuk a paradicsomot csíkokra, a diót pedig nagyobb darabokra. Tegyük a mixer poharába, borsozzuk, a zsályaleveleket tépkedjük néhány darabra. Öntsünk rá olajat, és ha szükséges, sózzuk. Mixeljük össze. Ne kell, hogy krémes legyen, maradjanak benne néhány milliméteres darabok is.

Ha a tészta főzéséből már csak 3-4 perc van hátra, egy serpenyőben tegyük fel melegedni a pestot. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Ha tészta megfőtt, szedjük a pestora, és rövid ideig együtt pirítsuk.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és díszítsük nagyobb darabokra tördelt dióval.

Megjegyzés

  • Ha olajban eltett szárított paradicsomból készítjük, akkor a pestohoz kevesebb olívaolajat kell adni.
  • Ha a szárított paradicsom sózott, akkor nem szükséges a pesto sózása.

Hozzászólások