Fusilli zsályás szárított paradicsom pesztóval¶
Fusilli con pesto di salvia e pomodori secchi¶
2020. január 26.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g fusilli tészta
- 40 g szárított paradicsom
- 20 g dió, plusz a díszítéshez
- 8-10 zsályalevél
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel főni a tésztát.
Közben vágjuk a paradicsomot csíkokra, a diót pedig nagyobb darabokra. Tegyük a mixer poharába, borsozzuk, a zsályaleveleket tépkedjük néhány darabra. Öntsünk rá olajat, és ha szükséges, sózzuk. Mixeljük össze. Ne kell, hogy krémes legyen, maradjanak benne néhány milliméteres darabok is.
Ha a tészta főzéséből már csak 3-4 perc van hátra, egy serpenyőben tegyük fel melegedni a pestot. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.
Ha tészta megfőtt, szedjük a pestora, és rövid ideig együtt pirítsuk.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és díszítsük nagyobb darabokra tördelt dióval.
Megjegyzés
- Ha olajban eltett szárított paradicsomból készítjük, akkor a pestohoz kevesebb olívaolajat kell adni.
- Ha a szárított paradicsom sózott, akkor nem szükséges a pesto sózása.