Patisszonos fusilli pancettával¶
Fusilli con patisson e pancetta¶
2020. augusztus 4.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 800 g patisszon
- 160 g fusilli
- 80 g pancetta
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- csilipaprika (elhagyható)
- só
- bors
Elkészítése¶
A patisszon magjait távolítsuk el, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.
Adjuk a forró olajhoz a felkockázott patisszont. Sózzuk meg, és fedő alatt, élénk tűzön, 10–15 percig főzzük. Gyakran keverjük meg, hogy le ne égjen. Félidőben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a szalonnát.
Tegyük fel főni a tésztát. A patisszont szedjük ki a serpenyőből. Adjuk az olajhoz a szalonnát és a felkarikázott csilit. Közepes erősségen főzzük. Mikor már csak 2–3 perc van hátra a tészta fővéséből, adjuk a szalonnához a patisszont.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a patisszonra. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 1–2 percig főzzük. A végén, ha szükséges sózzuk, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.