Kihagyás

Patisszonos fusilli pancettával

Fusilli con patisson e pancetta

2020. augusztus 4.

Fusilli con patisson e pancetta

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 800 g patisszon
  • 160 g fusilli
  • 80 g pancetta
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • csilipaprika (elhagyható)
  • bors

Elkészítése

A patisszon magjait távolítsuk el, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.

Adjuk a forró olajhoz a felkockázott patisszont. Sózzuk meg, és fedő alatt, élénk tűzön, 10–15 percig főzzük. Gyakran keverjük meg, hogy le ne égjen. Félidőben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a szalonnát.

Tegyük fel főni a tésztát. A patisszont szedjük ki a serpenyőből. Adjuk az olajhoz a szalonnát és a felkarikázott csilit. Közepes erősségen főzzük. Mikor már csak 2–3 perc van hátra a tészta fővéséből, adjuk a szalonnához a patisszont.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a patisszonra. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 1–2 percig főzzük. A végén, ha szükséges sózzuk, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások