Kihagyás

Fusilli ‘ndujával

Fusilli con la ‘nduja

2018. október 13.

Fusilli con la 'nduja

A felhasznált ‘nduja mennyisége attól függ, hogy mennyire csípős. Valamint attól, hogy mennyire szeretnénk csípősre készíteni az ételt.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 380 g házi jellegű fusilli
  • 40–100 g ‘nduja
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 ek. sűrített paradicsom.
  • 250 g cherry paradicsom
  • 15-20 bazsalikomlevél (elhagyható)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat.

Vágjuk apróra a hagymát, és az olajon 1 percig pirítsuk. Csak kevés olajat használjuk, mert az ‘ndujában sok a zsiradék

Tépkedjük a hagymára az ‘nduját, és lassú tűzön főzzük, amíg szét nem fő. Közben daraboljuk fel a paradicsomot.

Ha az ‘nduja szétfőtt, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a feldarabolt paradicsomot is. Lassú tűzön, 15 percig főzzük.

Közben tegyük fel főni a tésztát. Ha a tészta megfőtt, akkor szedjük az ‘ndujás alapra, tépkedjük rá a bazsalikomlevelet. Keverjük össze, és további 1–2 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek

Megjegyzés

  • Készíthetjük passzírozott paradicsommal, vagy hámozott konzerv paradicsommal is. Ilyenkor nincs szükség sűrített paradicsomra.
  • Sózni általában nem szükséges, mert az ‘nduja eléggé sós.

Hozzászólások