Fusilli ‘ndujával¶
Fusilli con la ‘nduja¶
2018. október 13.
A felhasznált ‘nduja mennyisége attól függ, hogy mennyire csípős. Valamint attól, hogy mennyire szeretnénk csípősre készíteni az ételt.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 380 g házi jellegű fusilli
- 40–100 g ‘nduja
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 ek. sűrített paradicsom.
- 250 g cherry paradicsom
- 15-20 bazsalikomlevél (elhagyható)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat.
Vágjuk apróra a hagymát, és az olajon 1 percig pirítsuk. Csak kevés olajat használjuk, mert az ‘ndujában sok a zsiradék
Tépkedjük a hagymára az ‘nduját, és lassú tűzön főzzük, amíg szét nem fő. Közben daraboljuk fel a paradicsomot.
Ha az ‘nduja szétfőtt, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a feldarabolt paradicsomot is. Lassú tűzön, 15 percig főzzük.
Közben tegyük fel főni a tésztát. Ha a tészta megfőtt, akkor szedjük az ‘ndujás alapra, tépkedjük rá a bazsalikomlevelet. Keverjük össze, és további 1–2 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek
Megjegyzés
- Készíthetjük passzírozott paradicsommal, vagy hámozott konzerv paradicsommal is. Ilyenkor nincs szükség sűrített paradicsomra.
- Sózni általában nem szükséges, mert az ‘nduja eléggé sós.