Kihagyás

Fusilli shimejii gombával és gorgonzolával

Fusilli con funghi shimejii e gorgonzola

2021. február 12.

Fusilli con funghi shimejii e gorgonzola

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g fusilli tészta
  • 150 g shimejii gomba
  • 150 g gorgonzola
  • 50 ml tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1–2 csipetnyi kakukkfű
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A gomba alsó részét vágjuk le, és egy tésztaszűrőben öblítsük le vízzel. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.

A fokhagymát a kés lapjával roppantsuk meg, és tegyük a forró olajba. 1–2 percig pirítsuk. Közben tegyük fel főni a tésztát.

Adjuk a tejet az olajhoz. Daraboljuk bele a gorgonzolát Lassú tűzön főzzük, és időnként keverjük meg. Mikor már csak 1 perc van hátra a tészta fővéséből, távolítsuk el a fokhagymát, és adjuk a sajtos alaphoz a gombát. Szórjuk meg kakukkfűvel.

Szedjük a kész tésztát a sajtos alapra, és 1 percig együtt főzük.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások