Fusilli shimejii gombával és gorgonzolával¶
Fusilli con funghi shimejii e gorgonzola¶
2021. február 12.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g fusilli tészta
- 150 g shimejii gomba
- 150 g gorgonzola
- 50 ml tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1–2 csipetnyi kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A gomba alsó részét vágjuk le, és egy tésztaszűrőben öblítsük le vízzel. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.
A fokhagymát a kés lapjával roppantsuk meg, és tegyük a forró olajba. 1–2 percig pirítsuk. Közben tegyük fel főni a tésztát.
Adjuk a tejet az olajhoz. Daraboljuk bele a gorgonzolát Lassú tűzön főzzük, és időnként keverjük meg. Mikor már csak 1 perc van hátra a tészta fővéséből, távolítsuk el a fokhagymát, és adjuk a sajtos alaphoz a gombát. Szórjuk meg kakukkfűvel.
Szedjük a kész tésztát a sajtos alapra, és 1 percig együtt főzük.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.