Kihagyás

Fusilli gombával és gesztenyével

Fusilli con funghi e castagne

2025. október 26.

Fusilli con funghi e castagne

Igazi őszi ízek és illatok. Ha valakinek igénye van rá, akkor pancettával vagy kolbásszal is gazdagíthatja.

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g fusilli tészta
  • 300 g vegyes gomba (friss vagy mirelit)
  • 300 g gesztenye
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szárított, őrölt vargánya
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • majoránna
  • bors

Elkészítése

A gesztenye domború oldalát vágjuk be és forrólevegős sütőben 200 fokon 15–20 percig süssük. Utána szedjük konyharuhára, bugyoláljuk be és 10–15 percig pihentessük. A pihentetés után tisztítsuk meg a gesztenyéket.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Vágjuk apróra a fokhagymát és adjuk az olajhoz. 1–2 perc pirítás után adjuk hozzá a felkockázott gombát. Sózzuk és közepes erősségen főzzük. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Közben a gesztenyét vágjuk kb. akkora darabokra, mint a gombát. Ha a gomba alól elfőtt már a folyadék, akkor adjuk hozzá a gesztenyét is. Szórjuk meg a majoránnával és közepes erősségen főzzük tovább. Adjunk egy kevés főzővizet hozzá. Tegyük fel főni a tésztát.

Ha a tészta megfőtt, szűrjük le és adjuk a gombás keverékhez. Keverjük össze és szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ha szükséges sózzuk.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg az őrölt vargányával.

Megjegyzés

  • Ha a gesztenye nem friss, akkor áztassuk be 30–60 percre hideg vízbe.

Hozzászólások