Brokkoli pesztós fusilli mortadellával¶
Fusilli con crema di broccoli e mortadella¶
2018. február 28.
Brokkoli pesztó elkészítése: brokkoli pesto
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g fusilli tészta
- 250 g mortadella
- 8 ek. brokkolikrém
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a mortadellát. Kb. olyan hosszúságú csíkokra vágjuk, mint amekkora a fusilli.
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Közben tegyük fel főni a tésztát
A serpenyőben élénk tűzön pirítsuk 4-5 percig a mortadellát. Addig, amíg egy kis barnás színt nem kap. Utána a mortadella kb. negyedét szedjük ki a díszítéshez, és tegyük félre.
Adjuk a maradék mortadellához a brokkolikrémet, és egy keveset a tészta főzővizéből. Közepes erősségen melegítsük meg a krémet.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a brokkolikrémes keverékre, öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből és közepes erősségen 2 percig együtt főzzük.
Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett mortadellával.