Kihagyás

Brokkoli pesztós fusilli mortadellával

Fusilli con crema di broccoli e mortadella

2018. február 28.

Fusilli con crema di broccoli e mortadella

Brokkoli pesztó elkészítése: brokkoli pesto

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g fusilli tészta
  • 250 g mortadella
  • 8 ek. brokkolikrém
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben csíkozzuk fel a mortadellát. Kb. olyan hosszúságú csíkokra vágjuk, mint amekkora a fusilli.

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Közben tegyük fel főni a tésztát

A serpenyőben élénk tűzön pirítsuk 4-5 percig a mortadellát. Addig, amíg egy kis barnás színt nem kap. Utána a mortadella kb. negyedét szedjük ki a díszítéshez, és tegyük félre.

Adjuk a maradék mortadellához a brokkolikrémet, és egy keveset a tészta főzővizéből. Közepes erősségen melegítsük meg a krémet.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a brokkolikrémes keverékre, öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből és közepes erősségen 2 percig együtt főzzük.

Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett mortadellával.

Hozzászólások