Kihagyás

Fusilli cime di rapával és csiperkegombával

Fusilli con cime di rapa e funghi champignon

2019. szeptember 3.

Fusilli con cime di rapa e funghi champignon

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g fusilli tészta
  • 250 g csiperkegomba
  • 500 g cime di rapa
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk apróra a fokhagymát, és a csilit.

Tegyük fel melegedni az olajat, és ha meleg, adjuk hozzá a fokhagymát, valamint a csilit, majd 1 perc múlva a felszeletelt gombát. Szórjuk meg egy kevés sóval, és pirítsuk zsírjára. Adjuk hozzá a bort, és addig főzzük, míg az alkoholtartalma el nem fő.

Közben tisztítsuk meg a cime di rápát, és tegyük fel főni a tésztát.

2-3 perc múlva a cime di rapa felét adjuk a tésztához, a másik felét pedig a gombához.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás alapra, sózzuk és borsozzuk. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 1–2 percig együtt pirítsuk.

Hozzászólások