Fusilli cime di rapával és csiperkegombával¶
Fusilli con cime di rapa e funghi champignon¶
2019. szeptember 3.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g fusilli tészta
- 250 g csiperkegomba
- 500 g cime di rapa
- 50 ml száraz fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk apróra a fokhagymát, és a csilit.
Tegyük fel melegedni az olajat, és ha meleg, adjuk hozzá a fokhagymát, valamint a csilit, majd 1 perc múlva a felszeletelt gombát. Szórjuk meg egy kevés sóval, és pirítsuk zsírjára. Adjuk hozzá a bort, és addig főzzük, míg az alkoholtartalma el nem fő.
Közben tisztítsuk meg a cime di rápát, és tegyük fel főni a tésztát.
2-3 perc múlva a cime di rapa felét adjuk a tésztához, a másik felét pedig a gombához.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás alapra, sózzuk és borsozzuk. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 1–2 percig együtt pirítsuk.