Fodros kel fusillivel¶
Fusilli con cavolo riccio¶
2021. február 26.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g fusilli tészta
- 150 g fodros kel
- 50 g pecorino sajt
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben mossuk meg a leveleket, majd vágjuk 3–4 cm széles csíkokra. A levél vastagabb, kemény részét vágjuk le.
Ha a víz felforrt, akkor tegyük a vízbe a feldarabolt fodros kelt, és fedő alatt főzzük 10 percig. A 10 perc letelte után adjuk hozzá a tésztát is, és együtt főzzük tovább.
Mikor már csak 4–5 perc van hátra a tészta fővéséből, öntsük egy serpenyőbe az olajat, és melegítsük fel. A fokhagymát és a csilit vágjuk vékony szeletekre, és adjuk az olajhoz. Mérsékeljük a tűzet a serpenyő alatt, hogy a fokhagyma lehetőleg ne barnuljon meg. Ha szükséges, öntsünk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Közben reszeljük le a sajtot.
A kész tésztát szedjük a fokhagymás alapra, és 1–2 percig együtt főzzük. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a sajtot.