Kihagyás

Karfiolos fusilli pancettával

Fusilli con cavolfiore e pancetta

2016. december 28.

Fusilli con cavolfiore e pancetta

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g fusilli tészta
  • 500 g karfiol
  • 80 g pancetta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 ek. petrezselyemlevél

Elkészítése

A rózsákra szedett, megtisztított karfiolt hideg, enyhén sós vízben tegyük fel főni.

Közben kockázzuk fel a pancettát.

Ha a víz felforrt, adjuk hozzá a tésztát is.

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet és a pancettát. Pirítsuk aranybarnára a szalonnát. A végén távolítsuk el a fokhagymát.

Ha a tészta megfőtt, szűrjük le a karfiollal együtt, és keverjük a pancettához. Szórjuk rá az aprított petrezselyemlevelet, és 1–2 percig együtt pirítsuk.

Hozzászólások