Karfiolos fusilli pancettával¶
Fusilli con cavolfiore e pancetta¶
2016. december 28.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g fusilli tészta
- 500 g karfiol
- 80 g pancetta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 ek. petrezselyemlevél
- só
Elkészítése¶
A rózsákra szedett, megtisztított karfiolt hideg, enyhén sós vízben tegyük fel főni.
Közben kockázzuk fel a pancettát.
Ha a víz felforrt, adjuk hozzá a tésztát is.
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet és a pancettát. Pirítsuk aranybarnára a szalonnát. A végén távolítsuk el a fokhagymát.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le a karfiollal együtt, és keverjük a pancettához. Szórjuk rá az aprított petrezselyemlevelet, és 1–2 percig együtt pirítsuk.