Kihagyás

Karfiolos fusilli szardellával

Fusilli con cavolfiore e alici

2019. október 4.

Fusilli con cavolfiore e alici

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g fusilli
  • 500 g karfiol
  • 5–6 szardella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 ek. morzsa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • csilipaprika
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg a karfiolt, és szedjük rózsáira. A nagyobb darabokat vágjuk 2 vagy 4 felé. Enyhén sós hideg vízben tegyük fel főni a karfiolt.

Egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Adjuk az olajhoz a két fokhagymagerezdet, a csilit és a szardellát. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a szardella teljesen szét nem fő. Közben vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk a szardellához.

Ha a karfiol főzővize felforrt, adjuk hozzá a tésztát is. Ha a hagyma már lepirult, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.

Mikor már csak egy perc van hátra a tészta főzéséből, adjuk a hagymás alaphoz a morzsát, és közepes erősségen enyhén pirítsuk meg.

Ha a tészta megfőtt, a karfiollal együtt szedjük a hagymás alapra. Szórjuk rá a petrezselymet, forgassuk össze, és 2 percig pirítsuk.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások