Karfiolos fusilli szardellával¶
Fusilli con cavolfiore e alici¶
2019. október 4.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g fusilli
- 500 g karfiol
- 5–6 szardella
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 ek. morzsa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- csilipaprika
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél
- bors
Elkészítése¶
Tisztítsuk meg a karfiolt, és szedjük rózsáira. A nagyobb darabokat vágjuk 2 vagy 4 felé. Enyhén sós hideg vízben tegyük fel főni a karfiolt.
Egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Adjuk az olajhoz a két fokhagymagerezdet, a csilit és a szardellát. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a szardella teljesen szét nem fő. Közben vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk a szardellához.
Ha a karfiol főzővize felforrt, adjuk hozzá a tésztát is. Ha a hagyma már lepirult, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.
Mikor már csak egy perc van hátra a tészta főzéséből, adjuk a hagymás alaphoz a morzsát, és közepes erősségen enyhén pirítsuk meg.
Ha a tészta megfőtt, a karfiollal együtt szedjük a hagymás alapra. Szórjuk rá a petrezselymet, forgassuk össze, és 2 percig pirítsuk.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.