Céklás fusilli¶
Fusilli con barbabietola¶
2020. augusztus 10.
A nyers céklát mikrohullámú sütőben is megfőzhetjük. Mossuk meg alaposan a céklát, majd töröljük szárazra. Tegyük egy jól záródó edénybe, öntsünk alá 1 evőkanálnyi vizet, és azzal együtt tegyük a mikrohullámú sütőbe. Mérettől függően 4–5 percig főzzük. Forgassuk meg a céklákat, és 3–5 percig főzzük. Villával ellenőrizzük, és ha szükséges, tegyük vissza néhány percre. Utána hagyjuk a lezárt edényben lehűlni.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g fusilli
- 200 g főtt cékla
- 1 közepes méretű lila hagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben kockázzuk fel a hagymát.
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk hozzá a lila hagymát, és lassú tűzön főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát, és kockázzuk fel a céklát.
Adjuk a hagymához a céklát, és alaposan keverjük össze. Öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. A végén sózzuk.
Amikor a tészta megfőtt, szedjük a céklára, egy kevés főzővízzel együtt. Néhány percig együtt főzzük, közben gyakran keverjük meg. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.