Spárgás fusilli fetával¶
Fusilli agli asparagi con feta¶
2020. május 24.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g fusilli tészta
- 250 g spárga
- 200 g paradicsom
- 125 g feta
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk apróra a vöröshagymát. A feta felét kockázzuk fel. A másik részét morzsoljuk össze. A spárgafejeket vágjuk le, a szárukat karikázzuk fel.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Tegyük fel főni a tésztát.
Mérsékelt tűzön 2–3 percig pirítsuk a hagymát. Közben daraboljuk fel a paradicsomot. Adjuk a hagymához a spárgát és a paradicsomot. 5 perc után szedjük ki a spárgafejeket, tegyük a serpenyőbe a fetát, és keverjük össze.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgára. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a spárgafejekkel díszítsük.
Megjegyzés
- A sózással vigyázzunk, mert a feta sós.