Kihagyás

Spárgás fusilli fetával

Fusilli agli asparagi con feta

2020. május 24.

Fusilli agli asparagi con feta

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g fusilli tészta
  • 250 g spárga
  • 200 g paradicsom
  • 125 g feta
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk apróra a vöröshagymát. A feta felét kockázzuk fel. A másik részét morzsoljuk össze. A spárgafejeket vágjuk le, a szárukat karikázzuk fel.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Tegyük fel főni a tésztát.

Mérsékelt tűzön 2–3 percig pirítsuk a hagymát. Közben daraboljuk fel a paradicsomot. Adjuk a hagymához a spárgát és a paradicsomot. 5 perc után szedjük ki a spárgafejeket, tegyük a serpenyőbe a fetát, és keverjük össze.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgára. Sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a spárgafejekkel díszítsük.

Megjegyzés

  • A sózással vigyázzunk, mert a feta sós.

Hozzászólások