Kihagyás

Tarhonya zöldségekkel

Fregula con verdure

2024. június 11.

Fregula con verdure

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g tarhonya
  • 200 g padlizsán
  • 200 g cukkini
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek. paradicsomsűrítmény
  • 3 ek. reszelt pecorino sajt
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 800 ml zöldség alaplé

Elkészítése

A hagymát vágjuk apróra. A zöldségeket kockázzuk fel. Egy serpenyőben tegyünk fel melegedni 3 ek. extra szűz olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet és a hagymát. Tegyük fel melegedni az alaplevet.

Amikor az olaj meleg, adjuk hozzá a padlizsánt, és közepes lángon 5 percig pirítsuk. Utána adjuk hozzá a cukkinit is. Időnként keverjük meg.

A maradék olívaolajat tegyük fel melegedni. Adjuk hozzá a tarhonyát, és néhány percig pirítsuk. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, keverjük bele a paradicsomsűrítményt és közepes erősségen főzzük. Gyakran keverjük meg, és apránként pótoljuk az elfőtt alaplevet.

7–8 perc fövés után adjuk a tarhonyához a pirított zöldséget. Előtte távolítsuk el a fokhagymagerezdet. Öntsük fel alaplével, és folytassuk a tarhonya főzését.

Ha a tarhonya megpuhult, húzzuk le a tűzről, sózzuk és keverjük bele a reszelt pecorino sajtot. Fedő alatt 2–3 percig pihentessük és utána tálaljuk.

Hozzászólások