Tarhonya zöldségekkel¶
Fregula con verdure¶
2024. június 11.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g tarhonya
- 200 g padlizsán
- 200 g cukkini
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek. paradicsomsűrítmény
- 3 ek. reszelt pecorino sajt
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 800 ml zöldség alaplé
- só
Elkészítése¶
A hagymát vágjuk apróra. A zöldségeket kockázzuk fel. Egy serpenyőben tegyünk fel melegedni 3 ek. extra szűz olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet és a hagymát. Tegyük fel melegedni az alaplevet.
Amikor az olaj meleg, adjuk hozzá a padlizsánt, és közepes lángon 5 percig pirítsuk. Utána adjuk hozzá a cukkinit is. Időnként keverjük meg.
A maradék olívaolajat tegyük fel melegedni. Adjuk hozzá a tarhonyát, és néhány percig pirítsuk. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, keverjük bele a paradicsomsűrítményt és közepes erősségen főzzük. Gyakran keverjük meg, és apránként pótoljuk az elfőtt alaplevet.
7–8 perc fövés után adjuk a tarhonyához a pirított zöldséget. Előtte távolítsuk el a fokhagymagerezdet. Öntsük fel alaplével, és folytassuk a tarhonya főzését.
Ha a tarhonya megpuhult, húzzuk le a tűzről, sózzuk és keverjük bele a reszelt pecorino sajtot. Fedő alatt 2–3 percig pihentessük és utána tálaljuk.