Tarhonya garnélával és pak choi-jal¶
Fregola con gamberi e pak choi¶
2019. január 20.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 300 g tarhonya
- 20-25 garnéla
- 2-3 pak choi belső levelei
- 1 fej vöröshagyma
- 6 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 pohár fehér bor vagy pezsgő
- 1 l zöldségalaplé
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet. Tegyük hideg vízbe a garnélákat a kiolvasztáshoz.
Egy edényben tegyünk fel melegedni 3 ek. olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. A hagymát pirítsuk az olajban 2–3 percig, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Közepes erősségen, kevergetve pirítsuk 5 percig a tarhonyát.
Öntsük a bort a tarhonyára. Ha az alkoholtartalma elfőtt, akkor öntsük fel alaplével. Gyakori kevergetés mellett, az alaplevet apránként pótolva, 15–20 percig főzzük a tarhonyát.
Közben tisztítsuk meg a pak choi zsengébb leveleit. A nagyobbakat hosszában vágjuk 2–3 részre. Tisztítsuk meg a garnélát is.
Mikor már csak 3–4 perc van hátra a tarhonya főzéséből, egy serpenyőben melegítsük meg a maradék olajat, és 3 percig, időnként megkeverve, pirítsuk a pak choi-t.
Ha tarhonya megpuhult, sózzuk, borsozzuk és húzzuk le a tűzről. A pak choi-t szedjük ki a serpenyőből. A maradék olajban élénk tűzön pirítsuk meg a garnélát, oldalanként 1 percig.
Szedjük tányérba a tarhonyát. Rakjuk középre a pak choi-t, és garnélával díszítsük fel.
Megjegyzés
- A pak choi külső leveleit is használhatjuk, de akkor 8–10 percig kell főzni.