Kihagyás

Tarhonya garnélával és pak choi-jal

Fregola con gamberi e pak choi

2019. január 20.

Fregola con gamberi e pak choi

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 300 g tarhonya
  • 20-25 garnéla
  • 2-3 pak choi belső levelei
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 pohár fehér bor vagy pezsgő
  • 1 l zöldségalaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a zöldségalaplevet. Tegyük hideg vízbe a garnélákat a kiolvasztáshoz.

Egy edényben tegyünk fel melegedni 3 ek. olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. A hagymát pirítsuk az olajban 2–3 percig, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Közepes erősségen, kevergetve pirítsuk 5 percig a tarhonyát.

Öntsük a bort a tarhonyára. Ha az alkoholtartalma elfőtt, akkor öntsük fel alaplével. Gyakori kevergetés mellett, az alaplevet apránként pótolva, 15–20 percig főzzük a tarhonyát.

Közben tisztítsuk meg a pak choi zsengébb leveleit. A nagyobbakat hosszában vágjuk 2–3 részre. Tisztítsuk meg a garnélát is.

Mikor már csak 3–4 perc van hátra a tarhonya főzéséből, egy serpenyőben melegítsük meg a maradék olajat, és 3 percig, időnként megkeverve, pirítsuk a pak choi-t.

Ha tarhonya megpuhult, sózzuk, borsozzuk és húzzuk le a tűzről. A pak choi-t szedjük ki a serpenyőből. A maradék olajban élénk tűzön pirítsuk meg a garnélát, oldalanként 1 percig.

Szedjük tányérba a tarhonyát. Rakjuk középre a pak choi-t, és garnélával díszítsük fel.

Megjegyzés

  • A pak choi külső leveleit is használhatjuk, de akkor 8–10 percig kell főzni.

Hozzászólások