Kihagyás

Tarhonya garnélával, kagylóval és halalaplével

Fregola con gamberi, cozze e fumetto

2019. április 6.

Fregola con gamberi, cozze e fumetto

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 340 g tarhonya
  • 20-24 db. garnéla
  • 20-24 db. kagyló
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1,2 l halalaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csilipaprika (elhagyható)
  • diónyi vaj
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. aprított petrezselyem
  • bors

Elkészítése

Tegyük hideg vízbe a garnélát és a kagylót. A vizet 5 perc múlva cseréljük le. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet.

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy edényben melegítsünk fel 2 ek. olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, illetve morzsoljuk bele a csilit. Lassú tűzön főzzük 2–3 percig, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Pirítsuk további 2–3 percig.

Öntsük a tarhonyára a bort, és addig főzzük, amíg az alkoholtartalma el nem fő. Merjünk a tarhonyára annyi alaplevet, amennyi ellepi. Főzzük úgy, mint a rizottót. Azaz gyakran keverjük meg, és az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

Mikor a tarhonya már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a kagylót és a garnélát. Keverjük össze, és további 2 percig főzzük.

Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a petrezselymet és a vajat. Tálalás előtt, fedő alatt 2 percig pihentessük.

Hozzászólások