Kihagyás

Tarhonya garnélával és kagylóval

Fregola con gamberi e cozze

2019. február 24.

Fregola con gamberi e cozze

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g tarhonya
  • 20-24 db. garnéla
  • 20-24 db. kagyló
  • 1,2 l húsalaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2–3 ek. sűrített paradicsom
  • bors

Elkészítése

Tegyük hideg vízbe a garnélát és a kagylót. A vizet 5 perc múlva cseréljük le. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet is.

A vöröshagymát vágjuk apróra. Egy edényben melegítsünk fel 2 ek. olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Lassú tűzön főzzük 2–3 percig, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Pirítsuk további 2–3 percig.

Merjünk a tarhonyára annyi alaplevet, amennyi ellepi. Főzzük úgy, mint a rizottót. Azaz gyakran keverjük meg, és az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.

10 perc után egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni a maradék olajat a fokhagymagerezddel együtt. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a kagylót és a garnélát. 3 percig pirítsuk, közben egyszer fordítsuk meg. Utána húzzuk le a tűzről, és a fokhagymát távolítsuk el.

Mikor a tarhonya megpuhult, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és egy kis alaplevet. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a garnélát és a kagylót is. Sózzuk, borsozzuk, és 1 percig pirítsuk.

Tálalás után, a tányéron, szórjuk meg egy kevés frissen őrölt borssal.

Hozzászólások