Tarhonya garnélával és kagylóval¶
Fregola con gamberi e cozze¶
2019. február 24.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g tarhonya
- 20-24 db. garnéla
- 20-24 db. kagyló
- 1,2 l húsalaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 2–3 ek. sűrített paradicsom
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük hideg vízbe a garnélát és a kagylót. A vizet 5 perc múlva cseréljük le. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet is.
A vöröshagymát vágjuk apróra. Egy edényben melegítsünk fel 2 ek. olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Lassú tűzön főzzük 2–3 percig, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Pirítsuk további 2–3 percig.
Merjünk a tarhonyára annyi alaplevet, amennyi ellepi. Főzzük úgy, mint a rizottót. Azaz gyakran keverjük meg, és az elfőtt alaplevet apránként pótoljuk.
10 perc után egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni a maradék olajat a fokhagymagerezddel együtt. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a kagylót és a garnélát. 3 percig pirítsuk, közben egyszer fordítsuk meg. Utána húzzuk le a tűzről, és a fokhagymát távolítsuk el.
Mikor a tarhonya megpuhult, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és egy kis alaplevet. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a garnélát és a kagylót is. Sózzuk, borsozzuk, és 1 percig pirítsuk.
Tálalás után, a tányéron, szórjuk meg egy kevés frissen őrölt borssal.