Kihagyás

Tarhonya csicseriborsóval és pancetta

Fregola con ceci e pancetta

2021. január 13.

Fregola con ceci e pancetta

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 120 g tarhonya
  • 120 g főtt csicseriborsó
  • 120 g passzírozott paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika (elhagyható)
  • 600 ml zöldség- vagy húsalaplé
  • 80 g pancetta
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Melegítsük meg az olajat. Közben a vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát vágjuk apróra, és adjuk az olajhoz. 5–6 percig, lassú tűzön, együtt pirítsuk a hagymás alapot. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet. Kockázzuk fel a szalonnát.

Adjuk a pancettát a hagymás alaphoz, és néhány percig együtt pirítsuk. Öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Ha a paradicsom főni kezd, adjuk hozzá a csicseriborsót, és 5 percig közepes erősségen főzzük.

Adjuk hozzá a tarhonyát, és úgy főzzük, mint egy rizottót. Tehát mindig csak annyi alaplevet öntsünk rá, amennyi éppen ellepi, és gyakran kevergessük.

Ha a tarhonya megfőtt (18–20 perc), akkor húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a petrezselyemlevelet.

Hozzászólások