Tarhonya csicseriborsóval és pancetta¶
Fregola con ceci e pancetta¶
2021. január 13.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 120 g tarhonya
- 120 g főtt csicseriborsó
- 120 g passzírozott paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika (elhagyható)
- 600 ml zöldség- vagy húsalaplé
- 80 g pancetta
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Melegítsük meg az olajat. Közben a vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát vágjuk apróra, és adjuk az olajhoz. 5–6 percig, lassú tűzön, együtt pirítsuk a hagymás alapot. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet. Kockázzuk fel a szalonnát.
Adjuk a pancettát a hagymás alaphoz, és néhány percig együtt pirítsuk. Öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Ha a paradicsom főni kezd, adjuk hozzá a csicseriborsót, és 5 percig közepes erősségen főzzük.
Adjuk hozzá a tarhonyát, és úgy főzzük, mint egy rizottót. Tehát mindig csak annyi alaplevet öntsünk rá, amennyi éppen ellepi, és gyakran kevergessük.
Ha a tarhonya megfőtt (18–20 perc), akkor húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a petrezselyemlevelet.