Fettuccine shimejii és ördögszekér gombával¶
Fettuccine con funghi shimejii e cardoncelli¶
2020. október 22.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g fettuccine tészta
- 160 g ördögszekér gomba
- 80 g shimejii gomba
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 csilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- szezámolaj
- petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Közben szeleteljük fel az ördögszekér gombát. A shimejii gomba alsó részét vágjuk le.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a csilipaprikát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a csilipaprikát és a fokhagymagerezdet. 1–2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá az ördögszekér gombát. Időnként keverjük meg.
Tegyük fel főni a tésztát. Ha a tészta fővéséből már csak 2 perc van hátra, adjuk a shimejii gombát a másik gombához, és sózzuk. A fokhagymagerezdet szedjük ki.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás alapra és öntsük fel egy kevés főzővízzel. Szórjuk meg aprított petrezselyemlevéllel, borsozzuk, és 2 percig együtt főzzük.
A végén húzzuk le a tűzről, öntsünk rá egy kevés szezámolajat, majd keverjük össze. Tálaláskor újra szórjuk meg petrezselyemlevéllel.