Kihagyás

Fettuccine shimejii és ördögszekér gombával

Fettuccine con funghi shimejii e cardoncelli

2020. október 22.

Fettuccine con funghi shimejii e cardoncelli

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g fettuccine tészta
  • 160 g ördögszekér gomba
  • 80 g shimejii gomba
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 csilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szezámolaj
  • petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Közben szeleteljük fel az ördögszekér gombát. A shimejii gomba alsó részét vágjuk le.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a csilipaprikát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a csilipaprikát és a fokhagymagerezdet. 1–2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá az ördögszekér gombát. Időnként keverjük meg.

Tegyük fel főni a tésztát. Ha a tészta fővéséből már csak 2 perc van hátra, adjuk a shimejii gombát a másik gombához, és sózzuk. A fokhagymagerezdet szedjük ki.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás alapra és öntsük fel egy kevés főzővízzel. Szórjuk meg aprított petrezselyemlevéllel, borsozzuk, és 2 percig együtt főzzük.

A végén húzzuk le a tűzről, öntsünk rá egy kevés szezámolajat, majd keverjük össze. Tálaláskor újra szórjuk meg petrezselyemlevéllel.

Hozzászólások