Kihagyás

Paprikakrémes fettuccine gombával

Fettuccine alla crema di peperoni con funghi

2025. augusztus 20.

Fettuccine alla crema di peperoni con funghi

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g fettuccine tészta
  • 2 db. pritaminpaprika
  • 250 g fagyasztott vegyes gomba
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése

Egy serpenyőben tegyünk fel melegedni két evőkanál olajat. Vágjuk apróra a vöröshagymát és adjuk az olajhoz. Kis lángon pirítsuk. Közben vágjuk csíkokra a paprikát, és azt is adjuk az olajhoz. Szórjuk meg egy kevés sóval, és fedő alatt 15 percig főzzük. Időnként keverjük meg.

Közben mossuk meg a fagyasztott gombát, és csepegtessük le. Ha paprika megpuhult, szedjük ki a serpenyőből. Öntsünk két evőkanál olajat a serpenyőbe, és adjuk hozzá a megroppantott fokhagymát. Ha már egy kis színt kapott, adjuk hozzá a gombát is. Sózzuk és fedő alatt közepes erősségen 15 percig főzzük.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, majd főzzük meg a tésztát. A paprikát botmixerrel pépesítsük.

Távolítsuk el a fokhagymát a serpenyőből. A paprikakrémet adjuk a gombához, és együtt főzzük. Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombára, és közepes erősségen 1–2 percig együtt pirítsuk.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Friss gombából is készíthetjük.

Hozzászólások