Paprikakrémes fettuccine gombával¶
Fettuccine alla crema di peperoni con funghi¶
2025. augusztus 20.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g fettuccine tészta
- 2 db. pritaminpaprika
- 250 g fagyasztott vegyes gomba
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyünk fel melegedni két evőkanál olajat. Vágjuk apróra a vöröshagymát és adjuk az olajhoz. Kis lángon pirítsuk. Közben vágjuk csíkokra a paprikát, és azt is adjuk az olajhoz. Szórjuk meg egy kevés sóval, és fedő alatt 15 percig főzzük. Időnként keverjük meg.
Közben mossuk meg a fagyasztott gombát, és csepegtessük le. Ha paprika megpuhult, szedjük ki a serpenyőből. Öntsünk két evőkanál olajat a serpenyőbe, és adjuk hozzá a megroppantott fokhagymát. Ha már egy kis színt kapott, adjuk hozzá a gombát is. Sózzuk és fedő alatt közepes erősségen 15 percig főzzük.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, majd főzzük meg a tésztát. A paprikát botmixerrel pépesítsük.
Távolítsuk el a fokhagymát a serpenyőből. A paprikakrémet adjuk a gombához, és együtt főzzük. Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombára, és közepes erősségen 1–2 percig együtt pirítsuk.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Megjegyzés
- Friss gombából is készíthetjük.