Farfalle cukkinivel, paradicsommal és tonhallal¶
Farfalle con zucchine, pomodorini e tonno¶
2019. szeptember 8.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g farfalle tészta
- 400 g cukkini
- 250 g. cherry paradicsom
- 200 g tonhal konzerv
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Aprítsuk fel a hagymát, és a cukkiniket vágjuk 2-3 mm vastag karikákra. A paradicsomokat vágjuk félbe, illetve ha nagyobbak, akkor negyedekbe. A tonhalról öntsük le az olajat.
Tegyük fel egy nagyobb serpenyőben melegedni az olajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Kis lángon pirítsuk néhány percig. Közben tegyük fel főni a tésztát.
Adjuk a hagymához a cukkinit, és nagy lángon, gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg. Ha nagyon pirulna, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és mérsékeljük a lángot.
Mikor már csak egy perc van hátra a tészta főzéséből, akkor adjuk a cukkinihez a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt tűzön főzzük tovább.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a cukkinire, és 2 percig együtt pirítsuk. A végén húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a tonhalat is.