Kihagyás

Farfalle cukkinivel, paradicsommal és tonhallal

Farfalle con zucchine, pomodorini e tonno

2019. szeptember 8.

Farfalle con zucchine, pomodorini e tonno

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g farfalle tészta
  • 400 g cukkini
  • 250 g. cherry paradicsom
  • 200 g tonhal konzerv
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Aprítsuk fel a hagymát, és a cukkiniket vágjuk 2-3 mm vastag karikákra. A paradicsomokat vágjuk félbe, illetve ha nagyobbak, akkor negyedekbe. A tonhalról öntsük le az olajat.

Tegyük fel egy nagyobb serpenyőben melegedni az olajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Kis lángon pirítsuk néhány percig. Közben tegyük fel főni a tésztát.

Adjuk a hagymához a cukkinit, és nagy lángon, gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg. Ha nagyon pirulna, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és mérsékeljük a lángot.

Mikor már csak egy perc van hátra a tészta főzéséből, akkor adjuk a cukkinihez a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, és mérsékelt tűzön főzzük tovább.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a cukkinire, és 2 percig együtt pirítsuk. A végén húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a tonhalat is.

Hozzászólások