Kihagyás

Kuszkusz garnélával és cherry paradicsommal

Cuscus con gamberi e pomodorini

2024. december 22.

Cuscus con gamberi e pomodorini

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 12–16 garnéla
  • 120 g cherry paradicsom
  • 160 g kuszkusz
  • 2 újhagyma
  • 4 ek. passzírozott paradicsom
  • 250-300 g alaplé
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítése

A garnélát tegyük hideg vízbe, és 5 percenként cseréljük rajta a vizet. Kb. 15 perc alatt kiolvad.

Közben az újhagymát karikázzuk fel. A zöldjét vágjuk apróra.

Mikor az garnéla kiolvadt, egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha forró, adjuk hozzá a garnélát. Nagy lángon kb. 3 percig pirítsuk, és félidőben fordítsuk meg. Ha kész, szedjük ki egy tányérral és tegyük meleg helyre.

A serpenyő alatt mérsékeljük a tűzet, és a felkarikázott újhagymát 1–2 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot és közepes erősségen főzzük 10 percig.

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Ha forr, húzzuk le a tűzről és szórjuk bele a kuszkuszt. Ha az alaplép sótlan, akkor sózzuk meg. Lefedve hagyjuk pihenni 8–10 percig.

Daraboljuk fel a paradicsomot, és amikor már csak 3–4 perc van hátra a kuszkusz fövéséből, adjuk a passzírozott paradicsomhoz. A paradicsomot is sózzuk meg.

Ha a kuszkusz kész, a paradicsomos serpenyőt húzzuk le a tűzről és keverjük bele a kuszkuszt. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, szerecsendióval és a újhagyma zöldjével. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a garnélát is, és azzal is keverjük össze.

Hozzászólások