Kihagyás

Bucatini tészta shiitake gombával és sonkával

Bucatini con funghi shiitake e prosciutto crudo

2020. október 20.

Bucatini con funghi shiitake e prosciutto crudo

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g bucatini tészta
  • 120 g shiitake gomba
  • 60 g olasz sonka
  • 6–8 db. koktélparadicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 csilipaprika (elhagyható)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Szeleteljük fel a gombát, csíkozzuk fel a sonkát.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a csilipaprikát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a sonkát és 2 percig pirítsuk nagy lángon. Mérsékeljük a tűzet, és adjuk a sonkához a gombát, fokhagymát és a csilit.

Tegyük fel főni a tésztát. Közben időnként keverjük meg a sonkás keveréket. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Közben vágjuk 4–6 darabra a paradicsomokat.

Mikor már csak 2 perc hiányzik a tészta főzéséből, adjuk a gombás alaphoz a paradicsomokat.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás alapra. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 2 percig együtt főzzük. Időnként keverjük meg. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások