Bucatini tészta shiitake gombával és sonkával¶
Bucatini con funghi shiitake e prosciutto crudo¶
2020. október 20.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g bucatini tészta
- 120 g shiitake gomba
- 60 g olasz sonka
- 6–8 db. koktélparadicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 csilipaprika (elhagyható)
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Szeleteljük fel a gombát, csíkozzuk fel a sonkát.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a csilipaprikát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a sonkát és 2 percig pirítsuk nagy lángon. Mérsékeljük a tűzet, és adjuk a sonkához a gombát, fokhagymát és a csilit.
Tegyük fel főni a tésztát. Közben időnként keverjük meg a sonkás keveréket. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Közben vágjuk 4–6 darabra a paradicsomokat.
Mikor már csak 2 perc hiányzik a tészta főzéséből, adjuk a gombás alaphoz a paradicsomokat.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás alapra. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és 2 percig együtt főzzük. Időnként keverjük meg. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.