Lencsesaláta koktélparadicsommal¶
Insalata fredda di lenticchie con pomodorini¶
2020. augusztus 22.
Második fogás vagy vacsora is lehet. Kisebb adagban készítve előételként is fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: 60 + 5 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g lencse
- 8–10 koktélparadicsom
- 2–3 salátalevél
- 4–5 bazsalikomlevél
- 2 babérlevél
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 tk. balzsamecet
- só
- bors
Elkészítése¶
A megtisztított és megmosott lencsét, a két babérlevél társaságában tegyük fel főni. A forrástól számított 30 percig főzzük. Ekkor egy kevés sóval sózzuk, és 5–10 percig főzzük még. Ha megpuhult, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A paradicsomokat mérettől függően vágjuk 4 vagy 8 részre. A salátaleveleket tépkedjük apróra. Az olajat és a balzsamecetet sózzuk, és keverjük össze az öntetet.
Adjuk a paradicsomot és a salátalevelet a lencséhez. Öntsük rá az öntetet, és alaposan keverjük össze.
A tányéron tépkedjük rá a bazsalikomot, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.