Kihagyás

Lencsesaláta koktélparadicsommal

Insalata fredda di lenticchie con pomodorini

2020. augusztus 22.

Insalata fredda di lenticchie con pomodorini

Második fogás vagy vacsora is lehet. Kisebb adagban készítve előételként is fogyaszthatjuk.

Elkészítési idő: 60 + 5 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g lencse
  • 8–10 koktélparadicsom
  • 2–3 salátalevél
  • 4–5 bazsalikomlevél
  • 2 babérlevél
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 tk. balzsamecet
  • bors

Elkészítése

A megtisztított és megmosott lencsét, a két babérlevél társaságában tegyük fel főni. A forrástól számított 30 percig főzzük. Ekkor egy kevés sóval sózzuk, és 5–10 percig főzzük még. Ha megpuhult, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A paradicsomokat mérettől függően vágjuk 4 vagy 8 részre. A salátaleveleket tépkedjük apróra. Az olajat és a balzsamecetet sózzuk, és keverjük össze az öntetet.

Adjuk a paradicsomot és a salátalevelet a lencséhez. Öntsük rá az öntetet, és alaposan keverjük össze.

A tányéron tépkedjük rá a bazsalikomot, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások