Kihagyás

Csicsókasaláta

Insalata di topinambur

2021. január 10.

Insalata di topinambur

Elkészítési idő: 10 + 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 200 g csicsóka
  • 80 g sárgarépa
  • 20 g dió
  • 2–3 ek. majonéz
  • 2 tk. mustár
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítése

A majonézt, az olajat, a mustárt és a citromlevet alaposan keverjük össze. A diót vágjuk apróra, és keverjük az öntetbe.

A sárgarépát és a csicsókát vágjuk 1–2 mm vékony szeletekre, majd csíkokra. Keverjük a diós öntetbe a felcsíkozott zöldségeket. Fóliával letakarva, 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt sózzuk. A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • Ha nem azonnal használjuk fel a felcsíkozott csicsókát, akkor a felhasználásig tegyük citromos vízbe, mert különben gyorsan megbarnul.

Hozzászólások