Csicsókasaláta¶
Insalata di topinambur¶
2021. január 10.
Elkészítési idő: 10 + 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 200 g csicsóka
- 80 g sárgarépa
- 20 g dió
- 2–3 ek. majonéz
- 2 tk. mustár
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítése¶
A majonézt, az olajat, a mustárt és a citromlevet alaposan keverjük össze. A diót vágjuk apróra, és keverjük az öntetbe.
A sárgarépát és a csicsókát vágjuk 1–2 mm vékony szeletekre, majd csíkokra. Keverjük a diós öntetbe a felcsíkozott zöldségeket. Fóliával letakarva, 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt sózzuk. A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Megjegyzés
- Ha nem azonnal használjuk fel a felcsíkozott csicsókát, akkor a felhasználásig tegyük citromos vízbe, mert különben gyorsan megbarnul.