Kihagyás

Tonhalas, fetás gersli saláta

Insalata di orzo con tonno e feta

2024. július 3.

Insalata di orzo con tonno e feta

Ebédre vagy vacsorára egy egyszerű, gyorsan elkészíthető saláta.

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g gersli
  • 2 db. 80 g-os tonhalkonzerv
  • 8–10 cherry paradicsom
  • 100 g feta
  • 10 olívabogyó
  • 4–5 bazsalikomlevél
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Forraljuk fel a hántolt árpa főzővizét. Közben egy tésztaszűrőben, folyó víz alatt alaposan öblítsük le a gerslit. Ha a víz forr, tegyük fel főni a gerslit, és 20–25 percig főzzük.

Közben készítsük elő a többi hozzávalót. A tonhalat csöpögtessük le az olajtól. A fetát kockázzuk fel, az olívabogyókat vágjuk félbe. A paradicsomokat vágjuk 4 darabra.

A kész gerslit szűrjük le, és hideg vízzel hűtsük le. Tegyük egy salátástálba, és adjuk hozzá a felaprózott hozzávalókat Keverjük össze, majd adjuk hozzá tonhalat és tépkedjük bele a bazsalikomleveket. Öntsük rá az olívaolajat és alaposan keverjük össze.

Ha szükséges, sózzuk. Erre általában nincs szükség, mert az olívabogyó, a tonhal és a feta is sós.

Tálalás előtt a hűtőben legalább 30 percig pihentessük, hogy az ízek összeérjenek. A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások