Tonhalas, fetás gersli saláta¶
Insalata di orzo con tonno e feta¶
2024. július 3.
Ebédre vagy vacsorára egy egyszerű, gyorsan elkészíthető saláta.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g gersli
- 2 db. 80 g-os tonhalkonzerv
- 8–10 cherry paradicsom
- 100 g feta
- 10 olívabogyó
- 4–5 bazsalikomlevél
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Forraljuk fel a hántolt árpa főzővizét. Közben egy tésztaszűrőben, folyó víz alatt alaposan öblítsük le a gerslit. Ha a víz forr, tegyük fel főni a gerslit, és 20–25 percig főzzük.
Közben készítsük elő a többi hozzávalót. A tonhalat csöpögtessük le az olajtól. A fetát kockázzuk fel, az olívabogyókat vágjuk félbe. A paradicsomokat vágjuk 4 darabra.
A kész gerslit szűrjük le, és hideg vízzel hűtsük le. Tegyük egy salátástálba, és adjuk hozzá a felaprózott hozzávalókat Keverjük össze, majd adjuk hozzá tonhalat és tépkedjük bele a bazsalikomleveket. Öntsük rá az olívaolajat és alaposan keverjük össze.
Ha szükséges, sózzuk. Erre általában nincs szükség, mert az olívabogyó, a tonhal és a feta is sós.
Tálalás előtt a hűtőben legalább 30 percig pihentessük, hogy az ízek összeérjenek. A tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.