Kihagyás

Hajdinasaláta

Insalata di grano saraceno

2023. július 20.

Insalata di grano saraceno

A hozzávalókat szabadon variálhatjuk, attól függően, hogy éppen mi van a hűtőben. Mortadella helyett főtt sonkát, felvágottat, szalámit is használhatunk, vagy akár el is hagyhatjuk.

Elkészítési idő: 25 perc + 1 óra

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 80 g hántolt hajdina
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 4 db. hónapos retek
  • 80 g mortadella
  • 2 tojás
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 8–10 bazsalikomlevél
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a vizet. A víz mennyisége függ a hajdinától, így ezt ki kell kísérletezzünk. Kb. a hajdina kétszerese, vagy egy kicsit kevesebb kell a főzéshez. Közben alaposan öblítsük le a hajdinát. Ha a víz forr, sózzuk és tegyük bele a hajdinát. Mérsékelt tűzön 15–20 percig főzzük, amíg meg nem puhul. Közben főzzük keményre a tojásokat.

Szeleteljük fel a sárgarépát, és vágjuk csíkokra a paprikát. Melegítsük meg egy serpenyőben az olajat, és 5 percig közepes erősségen pirítsuk a zöldségeket. Adjunk hozzá egy kevés sót. Így kb. olyan állaguk lesz, minta a nyersen hozzáadott reteknek.

Közben a retket is karikázzuk fel, és kockázzuk fel a mortadellát. Ha a hajdina megpuhult, szedjük egy tálba, adjuk hozzá a paprikás keverékek, és keverjük össze. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Locsoljuk meg a balzsamecettel, adjuk hozzá a retket, a feldarabolt tojást, a mortadellát. Sózzuk, borsozzuk.

Hűtőben legalább 1 órát pihentessük, tálalás előtt tépkedjünk bele bazsalikomleveleket.

Hozzászólások