Kihagyás

Zöldbabsaláta

Insalata di fagiolini gialli

2025. június 28.

Insalata di fagiolini gialli

Fogyaszthatjuk főételként vagy sült húsok mellé köretként.

Elkészítési idő: 10 + 20 perc

Adag: 3–4 fő

Hozzávalók

  • 500 g sárga hüvelyű zöldbab
  • 200 g cherry paradicsom
  • 50 g fekete olívabogyó
  • 1 lila hagyma
  • friss fűszernövény
  • extraszűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg a zöldbabot. Közben tegyük fel melegedni a főzővizet sóval.

Ha a víz forr, adjuk hozzá a zöldbabot, és 10-15 percig főzzük. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

Közben vágjuk 4 darabra a paradicsomokat. Vágjuk félbe a lila hagymát, és szeleteljük vékonyra. Ha az olívabogyók nagyobbak, akkor vágjuk azokat is félbe.

A babot, mérettől függően, vágjuk 2–3 darabra, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a paradicsomot, a hagymát és az olívabogyót. Sózzuk, borsozzuk és tépkedjük bele a zöldfűszert. Locsoljuk meg olívaolajjal, és az egészet keverjük össze.

Megjegyzés

  • Zöldfűszerként adhatunk hozzá bazsalikomot, petrezselymet, kakukkfüvet, koriandert, lestyánt, vagy ami éppen kéznél van.

Hozzászólások