Zöldbabsaláta¶
Insalata di fagiolini gialli¶
2019. június 25.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 500 g zöldbab (ami sárga)
- 250 g érett paradicsom
- 60 g fekete olívabogyó
- 4 db. újhagyma
- 3 ek. extra szűz olívabogyó
- 1 ek. balzsamecet
- só
- bors
Elkészítése¶
A megtisztított babot hideg vízben tegyük fel főni. 15 perc főzés után sózzuk, és újabb 5 percig főzzük. Ha megpuhult, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Közben vágjuk félbe az olívabogyókat. A paradicsomot is nagyjából hasonló méretű darabokra vágjuk. Az újhagymát karikázzuk fel, és a zöldbabot vágjuk 4–5 cm-es darabokra.
Az olajat keverjük össze a balzsamecettel. A többi hozzávalót tegyük egy keverőtálba. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. A végén öntsük rá a balzsamecetes olajat, és azzal is forgassuk össze.