Zöldbabsaláta¶
Insalata di fagiolini gialli¶
2025. június 28.
Fogyaszthatjuk főételként vagy sült húsok mellé köretként.
Elkészítési idő: 10 + 20 perc
Adag: 3–4 fő
Hozzávalók¶
- 500 g sárga hüvelyű zöldbab
- 200 g cherry paradicsom
- 50 g fekete olívabogyó
- 1 lila hagyma
- friss fűszernövény
- extraszűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tisztítsuk meg a zöldbabot. Közben tegyük fel melegedni a főzővizet sóval.
Ha a víz forr, adjuk hozzá a zöldbabot, és 10-15 percig főzzük. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Közben vágjuk 4 darabra a paradicsomokat. Vágjuk félbe a lila hagymát, és szeleteljük vékonyra. Ha az olívabogyók nagyobbak, akkor vágjuk azokat is félbe.
A babot, mérettől függően, vágjuk 2–3 darabra, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a paradicsomot, a hagymát és az olívabogyót. Sózzuk, borsozzuk és tépkedjük bele a zöldfűszert. Locsoljuk meg olívaolajjal, és az egészet keverjük össze.
Megjegyzés
- Zöldfűszerként adhatunk hozzá bazsalikomot, petrezselymet, kakukkfüvet, koriandert, lestyánt, vagy ami éppen kéznél van.