Kihagyás

Ricotta gombóc

Polpette di ricotta

2025. február 27.

Polpette di ricotta

Előételként fogyaszthatjuk, de salátakeverékkel vagy párolt zöldségekkel második fogás is lehet.

A forrólevegős sütőben világosabb színű lesz, mintha bő olajban sült volna. Ha addig sütjük, amíg aranybarna színű lesz, akkor a gombócok kiszáradnak.

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 15–20 gombóc

Hozzávalók

  • 250 g ricotta
  • 1 kisebb tojás
  • 40 g reszelt parmezán vagy pecorino
  • 2 szelet kenyér
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél
  • morzsa
  • egy kevés olaj a sütéshez
  • bors

Elkészítése

A kenyeret aprítóban daraboljuk fel. Tegyük egy tálba a ricottát, adjuk hozzá a tojást, a kenyeret, a reszelt sajtot és a petrezselyemlevelet. Sózzuk, borsozzuk és alaposan dolgozzuk össze. Egy lágy masszát kell kapnunk. Ha túl lágy lenne, akkor adjunk hozzá egy kevés morzsát.

A masszából formázzunk gombócokat, és forgassuk a morzsába.

A gombócokat helyezzük a forrólevegős sütő rácsára, spricceljünk rá egy kevés olajat. 190 fokon 15 percig süssük. Időnként húzzuk ki a kosarat és rázzuk meg. Félidőben újból spricceljünk rá egy kevés olajat.

Ha kész, szedjük egy tányérra, és 5 percig pihentessük.

Megjegyzés

  • Hagyományos sütőben, vagy bő olajban is kisüthetjük.

Hozzászólások