Feta forrólevegős sütőben¶
Feta in friggitrice ad aria¶
2025. június 8.
Akinek nagyobb (legalább 9-10 literes) forrólevegős sütője van, az 2 adagot is tud készíteni egyszerre. Ennél több adag esetén marad a hagyományos sütő.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 1 fő
Hozzávalók¶
- 150 g feta
- 80 g cherry paradicsom
- néhány szelet hagyma
- 10–15 db. olívabogyó
- extra szűz olívaolaj
- só
- szurokfű
Elkészítése¶
A paradicsomot, mérettől függően, vágjuk 2 vagy 4 darabra. Egy kisebb hagymából, esetleg újhagymából vágjunk le 6–8 karikát. A felvágott hozzávalókat tegyük egy tálkába, adjuk hozzá a olívabogyót, szórjuk meg szurokfűvel és egy csipetnyi sóval. A sóból nagyon kevés kell, mert a feta nagyon sós. Locsoljunk meg egy kevés olívaolajjal, és az egészet keverjük össze.
Tegyük egy tepsi, vagy egy tűzálló tál közepére a fetát, és rakjuk köré a paradicsomos keveréket. A fetát szórjuk meg szurokfűvel, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Forrólevegős sütőben, 180 fokon 10 percig süssük. Utána 200 fokon 4–5 percig, amíg a feta egy kicsit megpirul
Fogyasztás előtt legalább 2–3 percig pihentessük, mert a feta nagyon forró a sütés után.