Kihagyás

Epertorta sütés nélkül

Torta fredda yogurt e more di gelso

2019. június 1.

Torta fredda yogurt e more di gelso

Elkészítési idő: 30 perc (+ a hűtés)

Adag: 22 cm-es tortaformához

Hozzávalók

  • 150 g darált keksz
  • 80 g vaj
  • 300 g mascarpone
  • 200 g joghurt
  • 75 g cukor
  • 75 g tej
  • 1 késhegynyi vanília
  • 200 g eper (+ a díszítéshez)
  • 2 tk. cukor az eperhez
  • 6 zselatin lap

Elkészítése

A vajat olvasszuk meg, és dolgozzuk össze a darált keksszel. Sütőpapírral béleljünk ki egy 22 cm-es tortaformát, és erre öntsük a vajas kekszet. Kézzel simítsuk el a tetejét, és egy kicsit tömörítsük. 30 percre tegyük be a hűtőbe

Egy tálba öntsünk hideg vizet, és áztassuk be a zselatin lapokat.

Egy kis edényben tegyük fel melegedni a tejet a vaníliával. Addig melegítsük, amíg forrni nem kezd. Közben keverjük simára a mascarponét a joghurttal és a cukorral.

A zselatinlapok feléből alaposan nyomkodjuk ki a vizet, és keverjük a meleg tejhez. 3-4 percig hagyjuk hűlni

Közben osszuk két részre a mascarponés krémet. Az egyik feléhez, apránként adagolva, keverjük hozzá a tejet. Keverjük simára, és öntsük a keksz alapra. A tetejét simítsuk le. 1 órára tegyük hűtőbe a formát.

Tegyük egy kis edénybe a megmosott, lecsöpögtetett, 4-6 darabra vágott epret. Adjunk hozzá két teáskanálnyi cukrot, és 3 evőkanálnyi vizet. 5 percig főzzük, utána szűrjük le, és adjuk hozzá a maradék, jól kinyomkodott zselatinlapokat. Néhány perc hűlés után adjuk a maradék krémhez, és keverjük simára.

Az 1 óra letelte után az epres krémet öntsük a közben megszilárdult fehér krém tetejére. Újabb 1 órára, vagy egész éjszakára tegyük a hűtőbe.

Hozzászólások