Kihagyás

Cukkinifasírt

Polpette di zucchine

2020. május 7.

Polpette di zucchine

Elkészítési idő: sok perc

Adag: 4–8 fő

Hozzávalók

  • 800 g cukkini
  • 1 db. közepes méretű tojás
  • 80 g kenyér
  • 50 g pecorino romano, vagy parmezán
  • morzsa
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

Közepes lyukú reszelőn reszeljük le a cukkinit Tegyük egy tálra helyezett szűrőbe, sózzuk meg. Egy kistányérral takarjuk le, és helyezzünk rá valamilyen súlyosabb tárgyat.

1 óra pihentetés után alaposan csavarjuk ki a cukkinit. A kenyeret héjastól kockázzuk fel, és egy aprítóban aprítsuk fel.

A morzsa kivételével tegyük egy tálba a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze a masszát. Ha túl lágy lenne, adjunk hozzá egy kevés morzsát.

Tegyük fel melegedni az olajat, és melegítsük 170 fokosra. Közben formázzunk golyókat a masszából. A golyókat forgassuk meg zsemlemorzsában.

A forró olajban 4–5 percig süssük a gombócokat. Ha barnás színt kapott, akkor szedjük konyhai törlőpapírra.

Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Előételként, vagy második fogásként, esetleg vacsorára is tálalható.

Megjegyzés

  • A sózással vigyázzunk, mert az első sózástól már eleve sós, illetve a sajt is sós.

Hozzászólások