Cukkinifasírt¶
Polpette di zucchine¶
2020. május 7.
Elkészítési idő: sok perc
Adag: 4–8 fő
Hozzávalók¶
- 800 g cukkini
- 1 db. közepes méretű tojás
- 80 g kenyér
- 50 g pecorino romano, vagy parmezán
- morzsa
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése¶
Közepes lyukú reszelőn reszeljük le a cukkinit Tegyük egy tálra helyezett szűrőbe, sózzuk meg. Egy kistányérral takarjuk le, és helyezzünk rá valamilyen súlyosabb tárgyat.
1 óra pihentetés után alaposan csavarjuk ki a cukkinit. A kenyeret héjastól kockázzuk fel, és egy aprítóban aprítsuk fel.
A morzsa kivételével tegyük egy tálba a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze a masszát. Ha túl lágy lenne, adjunk hozzá egy kevés morzsát.
Tegyük fel melegedni az olajat, és melegítsük 170 fokosra. Közben formázzunk golyókat a masszából. A golyókat forgassuk meg zsemlemorzsában.
A forró olajban 4–5 percig süssük a gombócokat. Ha barnás színt kapott, akkor szedjük konyhai törlőpapírra.
Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Előételként, vagy második fogásként, esetleg vacsorára is tálalható.
Megjegyzés
- A sózással vigyázzunk, mert az első sózástól már eleve sós, illetve a sajt is sós.