Kihagyás

Sáfrányos hagyma

Cipolle allo zafferano

2024. szeptember 24.

Cipolle allo zafferano

Pirítós kenyérrel előételként fogyaszthatjuk, vagy sült húsok mellé köretként.

Elkészítési idő: 45 perc

Adag: 2–4 fő

Hozzávalók

  • 500 g vöröshagyma
  • 1 tasak sáfrány
  • 50 ml fehérborecet
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 30 ml extra szűz olívaolaj
  • 20 ml víz
  • 1 ek. cukor

Elkészítése

Tisztítsuk meg a hagymákat, és vágjuk vékony szeletekre.

Egy edényben melegítsük meg az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Egy csipetnyi sóval szórjuk meg, adjuk hozzá a cukrot. Élénk tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük 10 percig.

Közben forró vízben oldjuk fel a sáfrányt. 10 perc után adjuk a hagymához a sáfrányt, az ecetet és a bort. Közepes erősségen főzzük 20–25 percig, amíg a folyadék nagy része el nem fő alóla. Időnként keverjük meg.

A végén ízlés szerint sózzuk, és 1–2 percig főzzük.

Megjegyzés

  • Lila hagymával is készíthetjük, de akkor piros lesz a domináns szín. Ebben az esetben fehérbor helyet rozét is adhatunk hozzá.

Hozzászólások