Kihagyás

Padlizsános melegszendvics

Bruschetta con melanzane

2023. július 7.

Bruschetta con melanzane

Előételként 4–5, vacsorára 2–3 személy részére elegendő.

Elkészítési idő: 60 perc

Adag: 2–4 fő

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 400 ml passzírozott paradicsom
  • ementáli vagy edami sajt ízlés szerint
  • 4-5 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 5-6 db. bazsalikomlevél
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. aprított petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

A padlizsánt mossuk meg, szurkáljuk meg a kés hegyével. Forrólevegős sütőben 200 fokon 20 percig süssük, vagy hagyományos sütőben 40-45 percig.

Közben vágjuk apróra a hagymát. Egy serpenyőben melegítsünk fel 2 ek. olajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát. Kis lángon 4–5 percig pirítsuk. Távolítsuk el a fokhagymát. Öntsük a hagymás alapra a passzírozott paradicsomot, sózzuk, és 40-45 percig kis lángon, fedő alatt főzzük. Addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ha a padlizsánt megsült, 10 percig pihentessük, majd vágjuk le a végét, és húzzuk le a héját. Hosszában vágjuk kb. ujjnyi vastag csíkokra. Tegyük egy tésztaszűrőbe, és néhány percig csepegtessük le a levét.

Közben aprítsuk fel a petrezselyemlevelet. Tegyük a padlizsánt egy tálba, szórjuk meg a petrezselyemlevéllel, locsoljunk rá 1 ek. olajat. Sózzuk, borsozzuk, tépkedjük rá a bazsalikomleveleket, és keverjük össze.

Enyhén pirítsuk meg a kenyereket. Közben reszeljük le a sajtot. A kenyereket kenjük meg a sűrű paradicsomszósszal, halmozzuk a tetejére a padlizsánt, legvégül pedig a reszelt sajtot. Szendvicssütőben (vagy normál sütőben) pirítsuk meg a szendvicsek tetejét.

Hozzászólások