Spárga leveles tésztában, sonkával¶
Asparagi in sfoglia con crudo¶
2017. május 7.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 1 csomag leveles tészta
- 8 db. spárga
- 8 szelet sonka
- kb. 20 g parmezán sajt
- egy kevés tej
Elkészítése¶
A spárgákat kötözzük össze, és egy keskeny, magas edényben, forrásban levő vízben 2–3 percig főzzük. A spárgafejek ne érjenek a vízbe! Nincs szükség hosszabb időre, mert a sütőben lesz ideje teljesen megpuhulni.
Csöpögtessük le a spárgákat, és papírtörlővel itassuk fel a vizet róluk.
A sonkaszeletre 2-3 darab sajtot forgácsoljunk a parmezánból. Legegyszerűbben zöldséghámozóval tehetjük ezt meg. Ha csak reszelt sajtunk van, akkor azt szórjunk a sonkára.
Szorosan tekerjük a sonkába a spárgát. Ismételjük meg a műveletet mindegyik spárgával.
Tekerjük ki a leveles tésztát, és vágjuk 8 csíkra. Minden csíkba 1–1 sonkás spárgát tekerjünk bele, jó szorosan. A tészta tejét egy kevés tejjel kenjük meg. Tej helyett felvert tojást, vagy csak a sárgáját is használhatunk a bekenésre.
200 °C-ra előmelegített sütőben, 15-20 percig süssük.
Fogyasztás előtt kb. 5 percig pihentessük, mert a belsejében a spárga nagyon forró.
Megjegyzés
- Ha a spárga zsenge, akkor nem szükséges előfőzni, mert anélkül is puha lesz.