Kihagyás

Spárga leveles tésztában, sonkával

Asparagi in sfoglia con crudo

2017. május 7.

Asparagi in sfoglia con crudo

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 db. spárga
  • 8 szelet sonka
  • kb. 20 g parmezán sajt
  • egy kevés tej

Elkészítése

A spárgákat kötözzük össze, és egy keskeny, magas edényben, forrásban levő vízben 2–3 percig főzzük. A spárgafejek ne érjenek a vízbe! Nincs szükség hosszabb időre, mert a sütőben lesz ideje teljesen megpuhulni.

Csöpögtessük le a spárgákat, és papírtörlővel itassuk fel a vizet róluk.

A sonkaszeletre 2-3 darab sajtot forgácsoljunk a parmezánból. Legegyszerűbben zöldséghámozóval tehetjük ezt meg. Ha csak reszelt sajtunk van, akkor azt szórjunk a sonkára.

Szorosan tekerjük a sonkába a spárgát. Ismételjük meg a műveletet mindegyik spárgával.

Tekerjük ki a leveles tésztát, és vágjuk 8 csíkra. Minden csíkba 1–1 sonkás spárgát tekerjünk bele, jó szorosan. A tészta tejét egy kevés tejjel kenjük meg. Tej helyett felvert tojást, vagy csak a sárgáját is használhatunk a bekenésre.

200 °C-ra előmelegített sütőben, 15-20 percig süssük.

Fogyasztás előtt kb. 5 percig pihentessük, mert a belsejében a spárga nagyon forró.

Megjegyzés

  • Ha a spárga zsenge, akkor nem szükséges előfőzni, mert anélkül is puha lesz.

Hozzászólások