Kihagyás

Carbonára

Carbonara

2025. április 6.

Carbonara

Április 6.-án van a Carbonara Day.

A carbonárát általában spagettivel készítik. Egy nagyon egyszerű étel, néhány hozzávalóból elkészíthető.

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g spaghetti (most linguine)
  • 75 g guanciale szalonna
  • 3 közepes méretű (M) tojás sárgája
  • 25 g pecorino romano
  • bors

Elkészítése

A szalonnát csíkozzuk fel. Egy serpenyőben mérsékelt tűzön tegyük fel sülni a szalonnát. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Közben reszeljük le a sajtot. A tojások sárgáját tegyük egy tálba, adjuk hozzá a reszelt sajtot és egy kevés frissen őrölt borsot. Keverjük az egészet krémesre. Sűrű masszát kell kapnunk. A tészta főzővizéből adjunk hozzá 2–3 evőkanálnyit, és azzal hígítsuk fel egy kicsit.

Közben, ha a víz felforrt, tegyük fel főni a tésztát.

A megpirult szalonnát szedjük ki egy tányérra. Adjunk egy merőkanálnyi vizet a visszamaradt zsiradékhoz.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a serpenyőbe és főzzük még 1 percig. Húzzuk le a serpenyőt a tűzről és adjuk a tésztához a tojásos keveréket. Forgassuk össze. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Keverjük bele a félretett szalonnát.

Tálaláskor a tányéron szórjuk meg egy kevés frissen őrölt borssal.

Hozzászólások